top of page
maglan89

שטח הדירה - טעות בתום לב או הטעייה מכוונת?

ראיתם פרסום של דירה ביד 2 או באתר אחר כשהמפרסם לא דייק בנתונים ופירסם שהדירה גדולה יותר ממה שהיא בפועל?  האם זו סיבה לביטול חוזה הקניה ??? 

תקשיבו לסיפור הבא -

מוכר דירה פרסם באתר יד-2 את דירתו בציינו כי מדובר בדירת גן עם 2 חדרים והיא בגודל 55 מר'. 

הקונה טוען כי לאחר חתימת ההסכם התברר לו כי מדובר בדירה קטנה יותר וזו למעשה דירת חדר אחד שחוּלקה בקיר גבס בלבד . הקונה טען כי המוכר הציג מצג שווא בפרסום גם בנוגע למאפייני הדירה וגם בקשר לגודלה וכי שוויה של הדירה לפי נתוניה האמיתיים הוא מחצית מהסכום ששילם, לפיכך טען הרוכש כי המוכר הטעה אותו וביקש לבטל את ההסכם ולהחזיר לו את הכספים ששילם.

בית משפט קבע שאין ספק ששטח דירה הוא נתון יסודי בעיסקת מכר ואם לא ניתן לקבל מידע זה ממקורות רשמיים, על המוכר מוטלת חובה לגלות את שטח הדירה ולמסור נתון מדויק.


יחד עם זאת בית המשפט קבע כי למרות הפרסום המטעה, הקונה ביקר בדירה מספר פעמים בעת המשא ומתן ונחשף לגודלה האמיתי של הדירה ולמרות זאת חתם על ההסכם. מוכר שביקר בנכס מספר פעמים יכול להתרשם בוודאות משטח הדירה.

לא קראת את החוזה? הקונה טען כי הוא חתם על ההסכם מבלי לקרוא אותו ולכן לא היה מודע לעובדות שצוינו בו, אך ברור שקונה שלא טורח לקרוא את ההסכם עליו הוא חותם, נוטל על עצמו סיכון !

למרות הפרסום במודעה הרי שבזמן המשא ומתן נמסרו לרוכש מסמכים נוספים המעידים על שטח הדירה, דוגמת חשבון ארנונה או שומת מס שבח שהמוכר עצמו חתם עליה ולפיכך קבע בית המשפט כי הרוכש היה מודע לשטח הנכון עת חתם על החוזה ועל כן אין כאן הטעיה מצד המוכר ותביעתו נדחתה ! והוא חוייב בתשלום הוצאות משפט לתובע ושכר טרחת עורך דין .


מסקנות לקחת : 

לפני חתימה על הרכישה תבקשו את כל המסמכים המציינים את שטח הדירה 

ואפילו תעשו מדידה פיזית בעצמכם או בעזרת מודד מוסמך - זה לא יקר ויכול למנוע 

הסתבכויות משפטיות בעתיד !






4 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

コメント


bottom of page